Sık Sorulan Sorular
  • Kuluçka Makinesi Ön Bilgi

    Kulucka.com` da satılan bütün kuluçka makinaları Prodi ve Çimuka markası altında Türkiye`nin lider kuluçka makinesi üreticisi Cimuka Kuluçka tarafından üretilmektedir.  

    Müşterilerine 30 ile 4800 tavuk yumurtası kapasiteleri arasında, farklı kanatlı türlerinin de kuluçkası için kullanılabilen, değişik kullanım özelliklerine sahip kuluçka makinesi modelleri sunmaktadır.

    Kuluçka makinesi modellerimiz  size farklı kullanım şekilleri ve aynı makinanın farklı amaçlarla kullanılmasını sağlayan kuluçka aksesuarları ile dünyanın en fonksiyonel kuluçka makinelerini sunar.

    Kuluçka yumurta içindeki embriyonun ihtiyaçları doğrultusunda ana iki bölümden oluşur;

    Kuluçka Gelişim Dönemi: Yumurta içindeki embrionun gelişip civciv halini aldığı dönem.

    Kuluçka Çıkım Dönemi: Civcivin gelişimini tamamlayıp çıkış işlemini gerçekleştirdiği dönem.

    İki dönem arasında sıcaklık, nem, havalandırma farklılıklarının yanında en büyük fark çıkım döneminde çevirme işleminin olmayışıdır. Çıkım dönemi kanatlı türüne göre değişmekle beraber kuluçka süresinin son 2-3 günüdür.

    Örnek olarak tavuk yumurtası için kuluçka süresi 21 gündür. Bu sürenin ilk 18 günü gelişim dönemi ve son 3 günü çıkım dönemidir.

    Kuluçka makineleri gelişim ve çıkım dönemindeki bu farklı ihtiyaçlar doğrultusunda dizayn edilirler ve değişik kullanım şekilleri sunarlar.

  • Kuluçka Makinesi Seçimi ve Kullanım Şekilleri

    Kuluçka Makinesi Kullanım Şekilleri

    TEK MAKİNE İLE KULUÇKACILIK

    Kombine Kuluçka Makineleri ve Kullanımları

    Kombine Kuluçka Makineleri maliyet avantajları dolayısı ile en çok tercih edilen modellerdir. Bu modellerde embriyonun gelişim ve çıkım dönemleri için makine içinde değişik bölümler ayrılmıştır. Embriyonun gelişim ve çıkım dönemindeki ihtiyaçları tek makine ile karşılanır.

     

    Bu modeller gelişim ve çıkım dönemindeki ısı ve nem farklılıkları az olan tavuk, bıldırcın, hindi, keklik bazı sülün ve ördek türleri için daha idealdir.

    Tüm serilerde ( C ) kodlu modeller Kombine Kuluçka Makinası modelleridir.

     

    Yumurtalar embriyo gelişimi için ayrılan ve yumurta çevirme işlevine sahip bölüme çıkım kapasitesi dikkate alınarak parçalı olarak yüklenirler.

     Gelişim dönemini dolduran embriyolar çıkım bölümüne aktarılır ve boşalan gelişim bölümüne yeni yumurtalar yüklenebilir. Bu sayede gelişim ve çıkım işlemleri aynı anda yapılabilmekte, farklı kanatlı türleri aynı anda kuluçka edilebilmekte, ve parçalı yükleme sayesinde yumurta bekletme yapılmamaktadır.

     

    Unutulmamalıdır ki, kuluçka edilecek yumurtaları 7 günden fazla bekletmek, yumurtanın bayatlamasına sebep olmakta ve olumsuz kuluçka sonuçları yaratmaktadır. Bu nedenle yumurtaların kombine modellere en az 4 - 5 günlük aralıklarla parçalı olarak  yüklenmesi önerilir.

     

     

    Toplu Gelişim - Toplu Çıkım Modeller ve Kullanımları

     

    Tüm serilerde (SH) kodlu modeller toplu yumurta yükleme ve toplu çıkım şeklinde kullanılabilen modellerdir.

     

    Bu kullanım şeklinde kuluçka gelişim makinesinin tamamı yumurta ile yüklenerek önce gelişim dönemi için kullanılır. Gelişim dönemi sonunda kuluçka gelişim tablaları kuluçka çıkım sepetleri ile yer değiştirilerek aynı makine çıkım makinesi olarak kullanılır.

     

     

     

     

    Bu uygulama şekli kuluçka edilecek yumurtaları dışardan temin edenler için daha uygundur ve sadece kuluçka süresi aynı olan yumurtalar toplu gelişim – toplu çıkım şeklinde kuluçka edilebilir.

     

     

    Kendi damızlıklarından yumurta temin edenler tüm kuluçka süresince arkadan gelen yumurtaları biriktirmek zorunda kalırlar. Unutulmamalıdır ki, kuluçka edilecek yumurtaların 7 günden fazla bekletilmesi önerilmez, Bu yumurta kalitesinde ve dolayısıyla çıkış gücü ve civciv kalitesinde düşüşe sebeb olur. Kendi yumurtasını kendi üretenler için Kombine Kuluçka Makineleri veya İki ayrı makine ile kuluçkacılık önerilir.

     

      

     İKİ AYRI MAKİNE İLE KULUÇKACILIK

     

    Kuluçka Gelişim - Çıkım Makineleri ve Kullanımları

     

    Profesyonel yetiştiriciler bu kullanım şeklini tercih etmektedir.

     

    Tüm serilerde;

    (S) kodlu modeller gelişim dönemi için dizayn edilmiş Kuluçka Gelişim Makineleri,

    (H) kodlu modeller kuluçka çıkım dönemi için dizayn edilmiş Kuluçka Çıkım Makineleri dir.

     

     

     

     

    Bu kullanım şeklinde embriyonun gelişim ve çıkım dönemindeki ihtiyaçları tam olarak karşılanabilmektedir. Ayrı bir çıkım makinesi kullanımı temizlik işlemlerini de rahatlatmakta daha hijyenik bir kuluçkacılık imkanı vermektedir.

     

    Yumurtalar önce gelişim makinesine yüklenerek gelişim dönemini burada geçirirler. Kuluçka süresinin son 2-3 günü için kuluçka çıkım makinesine aktarılırlar. Bu tür kullanımda embriyonun gelişim ve çıkım dönemi ihtiyaçları tam olarak karşılanır ve mümkün olan en yüksek civciv çıkışı ve civciv kalitesi sağlanır. Kuluçka gelişim ve çıkım makinesi kapasite seçimi kuluçka edilecek kanatlı türünün kuluçka süresi ve yüklenme sıklığı dikkate alınarak yapılmalıdır.

     

     

     

     

  • Diğer Sık Sorulan Sorular

    Sitenizden Kredi Kartı ile alışveriş yapmak ne kadar güvenli ?

    www.kulucka.com sitesi online Kredi Kartı ile satış yapmaktadır. 256 Bit SSL teknolojisi kullanılmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde bizim sistemimizde saklanmamaktadır, doğrudan ilgili bankanın yüksek güvenlikli sunucularında işlemleriniz gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.


    Havale ile siparişlerimde havale işlemini kaç gün içerisinde yapmam gerekiyor ?

    5 gün içerisinde havalesi gerçekleşmeyen siparişleriniz iptal edilen siparişlere alınmaktadır.
     
     
    Kuluçka makinelerinizin kullanımı kolay mıdır?
     
    Evet.
    PRODİ® modellerini kullanmak için herhengi bir tecrübe gerekmez. Makine fonksiyonlarını tek panelden izleyebilir ve yönetebilirsiniz. Tüm modeller kuluçkacılık ve makine kullanımı bilgilerinin yer aldığı kullanım kılavuzu ile birlikte elinize ulaşır.
     
    Sipariş verdiğim kuluçka makinesi elime nasıl ulaşır? Kurulum işlemi var mıdır?
     
    Ürünlerimiz kargo ile adresinize teslim olarak elinize ulaşır. Kargo ücretleri ürünün gideceği yere göre farklılıklar gösterir. 
     
    Ürünler herhangi bir kurulum gerektirmez. Serbest parçalar klipslerle makineye sabitlenmiştir. Sabitleme klipslerini çıkarıp makinayı prize takmanız yeterlidir. Yumurta yüklemesi yapmadan önce makinenizi en az 4 saat boş olarak çalıştırınız
     
    Kuluçka Makinalarınızı değişik kanatlıların kuluçkası için kullanabilir miyim?
     
    Evet .
    Modeller farklı kanatlı türleri için kullanabileceğiniz özel dizayn edilmiş gelişim tablalarına sahiptir.Gelişim tablalarını aynı anda farklı kanalı yumurtaları için bile kullanmanız mümkündür.
     
    Kuluçka edilecek yumurtaları makineye koymadan önce ne kadar bekletebilirim?
     
    Kuluçka edilecek yumurtalar 7 günden fazla bekletilmez. Uzun süre bekleyen yumurtalarda kalite kaybı olmakta dolayısıyla kuluçka sorunları meydana gelmektedir. Kuluçka edilecek yumurtalar makineye koyulmadan önce en az 24 saat bekletilmelidir.
     
    Kuluçka makinelerinizde sıcaklık ayarını nasıl yapılır?
     
    Sıcaklık ayarı kontrol panosu üzerindeki dijital kontrolörden yapılır ve çok basittir. Değişik kanatlılar için gereken değerler makine ile birlikte elinize ulaşan kullanım kılavuzunda yer almaktadır.
     
    Yumurtaları çıkım bölümüne ne zaman aktarmalıyım?
     
    Yumurtalar çıkım bölümüne toplam kuluçka süresinin bitmesine 3 gün kala aktarılır. Örnek olarak tavuk yumurtasının kuluçka süresi 21 gündür. 18 gün gelişim bölümünde tutulan yumurtalar son 3 gün için çıkım bölümüne aktarılırlar. Değişik kanatlılar için kuluçka süresi ve çıkıma aktarım zamanı bilgileri kullanım kılavuzunda verilmektedir.
     
    Kuluçka makinesinde çıkmış bir civcivi makineden ne zaman almalıyım?
     
    Civcivin kurumasını bekledikten sonra civcivleri makineden alabilirsiniz, Bu süre içinde civcivlerin yem ve su ihtiyacı yoktur. Genel olarak 4-8 saat yeterli olmaktadır.
     
    Civciv tam olarak oluştu ve yumurtayı çatlattı ama çıkamadı, sebep ne olabilir?
     
    Birçok sebebi olmakla birlikte öncelikli bakılması gereken sebepler olarak nem düzeyinin uygun olmaması (genellikle yüksek), damızlıkların iyi beslenememesi, ve kuluçka odası sıcaklık problemleri sıralanabilir.
     
    Civciv tam olarak oluşmadan kuluçka sırasında yumurta içinde ölmüş. sebep ne olabilir?
     
    Yine bir çok sebebi olabilir ama öncelikli sebepler olarak kuluçka sırasında ki elektrik kesintileri veya kuluçka odasındaki yüksek sıcaklık nedeniyle meydana gelen sıcaklık oynamaları, manuel çevirme yapılan makinelerde çevirmenin tam ve gereken sıklıkta yapılmaması, damızlıkla ilgili genetik sebebler veya hastalıklar ve bakteriel kirlenmeler olarak sıralanabilir.
     
    Kuluçka makinelerinizde kullanılan dijital cihazlar kalibre edilebilir mi?
     
    Evet.
    PRODİ® tüm modellerinde PID kontrollü hassas dijitaller kullanır. Sıcaklık değer ölçümü elektronik sensörle yapılır. Kullanılan nem ve sıcaklık kontrolörleri kalibrasyon özelliğine sahiptir. Bu size her sezon doğru sıcaklık değerleriyle çalışma fırsatı verir.
     
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.